Wysłany: 2010-07-29, 18:32 Skate Park na osiedlu Promyk
Witam, dziś miałem okazje widzieć na własne oczy pewien przypadek;
Na Skate park (zupełnie pusty, nie było nikogo) przyjechała rodzina, dwoje dorosłych i kilkoro dzieci w wieku około od 6 do 9 lat , tylko wjechali a w ciągu może minuty zjawił się pewien pan w samych tylko krótkich spodenkach , z petem w ustach i przegonił ich, mówiąc że jest prezesem zarządu osiedla i że na rowerach tam nie można , a w ogóle to obcym to tez nie można, zamieniłem z nim kilka słów , okazało sie że rzeczywiście jest w zarządzie osiedla, moja interwencja była zbędna nie dał się przekonać że to tylko dzieci ...
Interesuje mnie opinia internautów na ten temat....
P.S. W prywatnym domu obok tegoż skate parku gdzie mieszka ten Pan z zarządu (jest widoczna tablica informacyjna) zainstalowana jest kamera skierowana na skate park jak i domu mieszczące sie za rzeką chciałbym wiedzieć w jakim celu i czy takie podglądanie jest zgodne z naszym prawem , czyżby Pan uważał sie za BIG BROTHERA ? a może po prostu za dużo naoglądał sie filmu ALternatywy 4 ?
Ten ów gość-zarządca już wiele razy przeganiał ze Skyte Parku młodzież oraz dzieci.Chyba ma nudy w domu i nie ma dzieci skoro jest taki "dziwny!"
Od kiedy Parki publiczne stały sie prywatnymi i mogą tam przebywać tylko dzieci/młodzież mieszkajaca na osiedlu gdzie owy SP został wybudowany???Czyżby przywłaszczenie własności miasta???A może chce ukręcić parę grosza na wakacje po cichaczu???
Skatepark to specjalny tor przeznaczony do uprawiania sportów ekstremalnych (jazda na deskorolce, BMX czy wyczynowa jazda na rolkach). W skateparku może znajdować się wiele przeszkód przeznaczonych do nauki trików. Do prywatnych skateparków można zwykle wejść za opłatą, podczas gdy publiczne skateparki zwykle są darmowe. Prywatne skateparki są często umieszczone wewnątrz budynków. Publiczne skateparki prawie zawsze dostępne są na świeżym powietrzu.
Gościu ma nudy, zaskarża wszystko i wszystkich........
młodzież przeganiał już wieeeeeeeele razy, a zdarzało się, że pojawiały się tam pewne służby mundurowe...
Wysłany: 2010-07-29, 20:29 kamerka skierowana na skate park
Teraz to tylko juz zastanawia mnie legalnośc i cel kamery zainstalowanej na prywatnej posesji skierowanej na skate park a przy okazji na domu za skate parkiem , nie czuję sie komfortowo będąc podglądanym ...
A tam nie ma jakiegoś regulaminu, który by regulował kwestię użytkowania? Po drugiej stronie Lipskiej wisi jakiś regulamin na siatce kortu tenisowego. Przypuszczam, że odnosi się również do skate parku.
Pomógł: 16 razy Wiek: 31 Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 1557 Skąd: Zamość - Kraków
Wysłany: 2010-07-29, 22:37
może zróbmy mu protest pod oknami?
przyjdźmy z rowerami i basta, siądziemy, pogadamy, napiejmy się kubusia lub innego soku marchwiowego...
_________________ Bartosz Sierpniowski
Errare Humanum Est
Żeby polityk mógł zrealizować obietnice z kampanii wyborczej
powinien mieć skończoną naprawdę dobrą uczelnię - Hogwart, albo coś jeszcze lepszego
stare komuchy dalej by tak chciały ;/;/;/ kamera ok - ale używana tylko do ewentualnego pociaganie do odpowiedzialności osób zachowujących sie niezgodnie z regulaminem.... jakim trzeba być....dziwnym, żebyy non stop oglądać obraz z kamery....ale swoją drogą naprzeciwko mieszka "miły" pan, o którym był reportaż w Sprawie dla Reportera.
Kiedy Ci ludzie nauczą się żę czasy totalnej inwigilacji minęły?
Pomógł: 16 razy Wiek: 31 Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 1557 Skąd: Zamość - Kraków
Wysłany: 2010-07-30, 23:18
kamileq31588, na pogrzebie. własnym. miną razem z nimi.
Errare Humanum Est
powinien mieć skończoną naprawdę dobrą uczelnię - Hogwart, albo coś jeszcze lepszego
Chyba ktoś dał sie wpuścić w maliny a z nim kilku jego popleczników. Po pierwsze Pan Przewodniczący Zarządu Osiedla Promyk nie pali fajek i to nie mógł być on. Po drugie wiem ,że wielu użytkowników tego miejsca powinno co najwyżej korzystać z drogi polnej w Borowinie Sitanieckiej bo na nic innego nie zasługują. Niedowiarkom w moje słowa polecam obejrzeć co się dzieje na skate parku w nocy z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę. Reasumując to Panu Leszkowi niektórzy z Was zawdzięczają,że jeszcze z tego obiektu mogą korzystać. Gel, nie łap się na te prowokacje, bo Tobie to nie przystoi...
Wysłany: 2010-07-31, 21:55
wiechosta, pan Łuczka niestety oprócz dobrej roboty, odwala krecią robotę. Właśnie traktując ten skatepark jak własny. Rozumiem reagowanie na jakieś hmm mocno niepoprawne zachowania, ale nie pierwszy raz ktoś pisze, że przegania stamtąd ludzi, o zamykaniu bram na kłódkę nie wspomnę (teraz już się nie zdarza).
Wiem tylko, że prawda na pewno leży gdzieś po środku
ps. skatepark przy Orzeszkowej jest niemonitorowany, ogrodzony i wcale nie widzę, żeby był zdemolowany...
Errare Humanum Est